Hans van Ratingen stopt als PR-man Schutterij

Na het bestuur reeds in september van dit jaar ingelicht te hebben, heeft Hans van Ratingen ( lid sinds 1974 ) laten weten dat hij met ingang van 1 januari 2019, stopt als Public Relations-man en webmaster bij Schutterij St. Severinus Grathem.

In 1984 werd hij door het toenmalige bestuur gevraagd of hij PR-man wilde worden van de vereniging. Nauwlettend heeft hij vanaf die tijd continu en vooral met veel plezier alle berichten actueel en up-to-date in de gaten gehouden, hij stuurde berichten met bijhorend eigen gemaakte illustraties en fotomateriaal door naar de het Grathems blaadje De Klepper alsook naar de omliggende media.

Sinds 2008 zet hij met veel tijd en energie het hele nieuws naast het papier ook digitaal op de eigen website alsook via de facebook-pagina en weet hij met zijn pakkende tekst altijd mensen te enthousiasmeren om vele activiteiten te bezoeken, of om mee te helpen als vrijwilliger bij activiteiten, die de schutterij organiseert.

Hans heeft in deze 34,5 PR jaren heel veel voor onze vereniging betekend. De Schutterij heeft altijd veel positieve aandacht in de media gekregen en dit is voor een groot deel te danken aan Hans.

Niet alleen het vele PR-werk wat hij gedaan heeft, ook het door hem ontworpen huidige verenigingsembleem, het uit hout gesneden huidige fraaie verenigingsbordje en zijn medewerking bij het samenstellen van het unieke jubileumboek, uitgegeven tijdens het 400-jarig bestaansfeest in 2002 is een gouden greep voor de vereniging, mede dankzij zijn inzet.

De Schutterij realiseert zich als geen ander dat het heel lastig zal worden om Hans te gaan vervangen.

Gelukkig heeft Hans wel aangegeven dat hij nog gewoon geüniformeerd lid blijft van Schutterij St. Severinus. Hans heeft er zelf voor gekozen om te stoppen als PR-man en webmaster en dat heeft hij niet lichtzinnig gedaan. In zijn schrijven verwijst hij hier kort naar.

Nogmaals Hans: bedankt voor alles !