Gemeenten en Provincie tekenen voor aanleg glasvezel buitengebied

Digitale samenleving

Samen met een aantal andere midden Limburgse gemeenten heeft ook de gemeente Leudal en de Provincie Limburg en Glasvezel buitenaf op 25 januari 2018 het convenant getekend om de aanleg van toekomstbestendig glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken. Binnenkort start de inschrijving voor het afnemen van een abonnement. Als minimaal 50% van de bewoners voor glasvezel kiest, gaat de aanleg daadwerkelijk door. Juist nu de Limburgse samenleving verder digitaliseert, wordt snel internet voor inwoners en bedrijven in het buitengebied, steeds belangrijker. Uit onderzoek blijkt dat er in de buitengebieden van de betrokken gemeenten waaronder Leudal veel behoefte is aan glasvezel.
Wethouder Piet Verlinden hierover:”Voor de ontwikkeling en leefbaarheid van het platteland vind ik  snel internet enorm belangrijk. Als een van de deelnemende gemeente wil Leudal-met ruim 1700 adressen hier graag aan meedoen”.
Gedeputeerde Hans Teunissen hierover: “De provincie vindt het belangrijk om glasvezelaansluitingen aan te leggen in het buitengebied van Limburg. Het is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en infrastructuur van het buitengebied. Ook zorgt glasvezel ervoor dat Limburg klaar is voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Alle Limburgse inwoners en bedrijven moeten mee kunnen gaan met de steeds verdere digitalisering van onze samenleving.”
De Dorpsraad Grathem hierover: Wij als Dorpsraad zijn blij met deze ontwikkeling, het was voor ons een al lang gekoesterde wens om dit voor elkaar te krijgen. Na vele inspanningen van de divrse partijen is dit nu een feit  Het aanleggen kan van start als minimaal 50% van de bewoners kiest voor glasvezel in het buitengebied, het al dan niet doorgaan ligt nu in uw handen. Overweegt u om een abonnement af te nemen raadpleeg dan de website van de gemeente Leudal: https://www.leudal.nl