Rioolvervanging Gulden Eind

Op woensdag 12 maart 2014 organiseert de Gemeente Leudal een inloopavond voor het project "Rioolvervanging Gulden Eind" vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur in "De Nassaurie" aan het Nassauplein.

De Gemeente Leudal heeft de riolering in het Gulden Eind met behulp van een tv-camera laten inspecteren. Tijdens deze inspectie is geconstateerd, dat de kwaliteit van de rioolleiding slecht is en dat deze leidingen inclusief huisaansluitingen vervangen moeten worden.

Doordat de rioleringswerkzaamheden een grote impact hebben op de huidige verharding, is het noodzakelijk de gehele verharding te vervangen. Dit biedt een uitstekende kans om het regenwater in de straat af te koppelen van de riolering. Het regenwater wordt in de nieuwe situatie afgevoerd naar nieuw aan te leggen infiltratievoorzieningen onder de huidige rijbaan. Door het regenwater af te koppelen, wordt het rioolstelsel in de straat en in de aanliggende straten ontlast. Hierdoor zal het rioolstelsel minder vervuild water en/of minder vaak overstorten naar het oppervlakte water. Dit is uiteraard beter voor het milieu.

De uitvoering van de werkzaamheden zijn vanaf september 2014 gepland en worden voor het einde van het jaar afgerond.

Tijdens de inloopavond kunt u kennis nemen van alle beschikbare informatie over het project. Medewerkers van de Gemeente Leudal zijn aanwezig om algemene en specifieke vragen te beantwoorden. In week 9 wordt een publicatie in Leudalnieuws geplaatst.